En enkel, men god chokladkaka. Även om den innehåller bara kakaopulver och inte riktig choklad, så gör glasyren den till en krämig och chokladig kaka. 

A simple, but good chocolate cake. Although it contains only cocoa powder and not real chocolate, the glaze still gives a creamy and chocolaty cake.


Chokladkaka

2 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 dl muscovadosocker
nypa salt
100 g smör, rumstemp.
2 msk kakaopulver
1 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
50 g osaltat smör, vid rumstemperatur
0,5 dl kakaopulver
3 msk grädde
225 g florsocker

Värm ugnen till 175 ° C. Smörj en form, 20 cm. Vispa smör, socker, muscovadosocker och salt i en skål. Tillsätt ägget och vaniljsocker, rör om. Blanda i gräddfilen och sedan mjöl, kakao och bikarbonat. Häll smeten i kakformen och grädda ca 25-30 minuter.

Värm smör, kakao och grädde i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Blanda i florsocker och häll på den svalnade kakan.

 


Chocolate Cake

2 dl flour
1 dl sugar
1,5 dl muscovado sugar
pinch of salt
100 g butter, room temp.
2 tbsp cocoa powder
1 dl sour cream
1 tsp bicarbonate of soda
1 egg
1 tsp vanilla sugar

Glaze
50 g unsalted butter, at room temperature
0,5 dl cocoa powder
3 tbsp heavy cream
225g icing sugar

Preheat oven to 175 ° C. Butter a cake pan, 20 cm. Beat butter, sugar, muscovado sugar and salt in a bowl. Add egg and vanilla, stir. Mix in sour cream and then flour, cocoa and baking soda. Pour batter into cake pan and bake about 25-30 minutes.

Heat butter, cocoa and cream in a saucepan over medium heat, stirring. Stir in powdered sugar and pour on the cooled cake.