Äggsås är ett kärt minne från barndomen. En av mina favoritsåser, men som jag gör nuförtiden mycket sällan. Färsk dill skall det helst vara i också. Såsen åt vi med spenatplättar.

Egg sauce is a fond memory from childhood. One of my favorite sauces, but I do it now a days very seldom. Fresh dill gives a nice flavor. We ate spinach pancakes with this sauce.


Äggsås

3 ägg
3 msk smör
2 msk vetemjöl
0,5 l mjölk
hackad färsk dill
0,5-1 tsk salt
en nypa vitpeppar

Koka äggen 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten, skala och hacka dem. Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt ca en minut. Tillsätt mjölken och rör runt tills såsen tjocknar. Lägg i ägghacket, dill och krydda efter smak.


Egg Sauce

3 eggs
3 tbsp butter
2 tbsp plain flour
0,5 l milk
chopped fresh dill
0,5-1 tsp salt
a pinch of white pepper

Boil the eggs 8 minutes. Cool them in cold water, peel and chop them. Brown the butter in a saucepan. Add the flour and stir about a minute. Add milk and stir until the sauce thickens. Add the chopped egg, dill and season to taste.