Tuesday, July 3, 2012

Pain au Chocolat

Det behövs inte många ord till detta inlägg. Njut av bilderna och baka dessa. Receptet är samma som i croissanterna, bara att dela degen i fyrkanter och fylla med choklad.

It does not take many words to this post. Enjoy the pics and bake them. The recipe is the same as for the croissants, just divide the dough into squares and fill with chocolate.

 



 

36 comments:

  1. Hej Katarina! yummy som ser så gott! Tack för påminna mig att göra dem, det har varit alldeles för länge sedan :-) ha en vacker dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Hoppas du har en fin dag också!

      Delete
  2. Dom såg himmelskt goda ut! Perfekt till en lyxig semesterfrukost kan jag tänka mig.

    ReplyDelete
  3. åh dessa är riktigt goda,åh jösses när man kommer in hit så vill man ju äta allt de man ser.och dina blev lika snygga som de man köper på bageriet

    ReplyDelete
  4. Mumms:) En liten gömma med choklad är aldrig fel:)

    ReplyDelete
  5. Sådanna här har man suktats av några gånger! Bättre än croissanter tom :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, man blir lätt sugen på sådana här godsaker :)

      Delete
  6. Ser smarrigt och lyxigt ut, mums!

    ReplyDelete
  7. I am sitting here with a bowl of cornflakes that suddenly have become less than appealing. I must make a mental note to only visit here following my breakfast :-). These look wonderful. Have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi! Thanks Mary! You make me smile :)

      Delete
  8. Vilka underbara bilder, jag vill bara hugga in på stört! Och du, ikväll gör jag din avokado-pesto pasta, ser fram emot att smaka den till allsången ;) Fast jag tror jag river över lite parmesan, bara för att det är så mumsigt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Hoppas pastan blev god, vi hade också parmesan på, så gott!

      Delete
    2. Den var toppengod! Jag hade nog aningens för mycket pasta för den blev inte riktigt så snygg och grön som din, men smaken var precis som den skulle - yum :D

      Delete
    3. Roligt att du gillade den! Smaken är viktigaste :)

      Delete
  9. Hi! My Sweet Party - July with theme My Favourite Pie is now open for submission and I'd love you to join again! In the next few days I'll feature my top three favourite recipes from My Sweet Party - June. Make sure to stop by to se if your contribution is one of my favourites:-)

    XXX

    Johanna

    ReplyDelete
  10. Ohlala, ser farligt gott ut perfekt till en semesterfrukost.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  11. Kära nån så gott! Tur att jag har fått för mig att det är svårt att baka dessa ;) Eller? Nu blev jag sugen!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vet du vad, det är inte svårt :) Tar lite tid bara! Kram

      Delete
  12. Åh detta låter så gott. Ska jag testa framöver en dag, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy, och det är mycket gott :) Kram

      Delete
  13. Muuuums! Tycker sådandär deg är lite svår dock, får aldrig till den frasig och fin. Men snart åker vi ju till Mallorca, då ska jag frossa i smördegsbakverk, fanns huuur mycket som helst när vi var där förra året =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är egentligen inte svårt, men tar lite tid att laga! Ja, det gör du rätt i, hoppas ni får en fin resa!

      Delete
    2. Ja, den tiden är liksom inte lika lättillgänglig nu, så jag håller mig till brownies ;)
      Tack, längtar så!

      Delete
    3. Brownies är gott det också!

      Delete
  14. Precis vad jag letade efter, tusen tack. Och jag måste berömma dig för dina kanonfina foton på hela bloggen också!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, vad glad jag blir för ditt beröm! Och roligt om receptet tilltalar dig!

      Delete
  15. Degen är i kylen. Lovar att rapportera om hur det blev :)

    Jag har aldrig bakat croissanter förrut (men en massa annat). Jag hade förväntat mig att degen skulle vara lite mer kletig, typ brioché-aktig, men den här blev ganska fast. Nu är det ju svårt att följa volymmått exakt men vilken konsistens ska man sikta på ungefär?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, vad kul! Väntar med spänning på resultatet. Ja, degen skall vara ganska fast, inte "lös" som bulldeg :) Lycka till!

      Delete