Att baka med pumpa ger en saftig och god kaka! Pumpa tillsammans med kryddor som kanel, ingefära och muskot går hand i hand. Jag har toppat min kaka med frosting och kanelchips.
To bake with pumpkin gives a moist and delicious cake! Pumpkin together with spices like cinnamon, ginger and nutmeg go hand in hand. I topped my cake with frosting and cinnamon chips.
Pumpkin Spice
Cake
2 small eggs
1 dl sour cream
1,5 dl pumpkin
puree
100 g butter,
melted
2,5 dl flour
1,5 dl brown
sugar
0,5 tsp vanilla
sugar
0,5 tsp baking
powder
0,5 tsp baking
soda
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger,
ground
1/4 tsp nutmeg, ground
frosting
2 tbsp butter,
softened
vanilla extract
0,5 tsp cinnamon
100 g cream
cheese
3 dl powdered
sugar
Beat butter,
vanilla, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well
combined. Spread frosting evenly over top of cake.
Preheat oven to
175 degrees. Butter and flour a cake pan. Beat eggs, sour cream, pumpkin, and
butter. Add flour, brown sugar, vanilla sugar, baking powder, baking soda,
salt, and spices. Stir until all is combined.
Pour batter into
prepared cake pan and bake for 35-45 minutes or until a toothpick inserted in
the cake comes out clean. Let cool for ten minutes, then invert cake onto a
plate and let cool completely.
To make the
frosting beat butter, vanilla, cinnamon, and cream cheese in a bowl. Add the
powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of
the cake.
Kryddkaka med
Pumpa
2 små ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl pumpapuré
100 g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl
farinsocker
0,5 tsk
vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära,
mald
1/4 tsk muskot, mald
glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker
Värm ugnen till
175 grader. Smörj och mjöla en kakform. Vispa ägg, gräddfil, pumpa och smör.
Tillsätt mjöl, farinsocker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och
kryddor. Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i kakformen
och grädda i 35-45 minuter eller tills en tandpetare införs i kakan kommer ut
ren. Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna
helt.
För att göra
glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa
tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.
39 Comments
I Love it it looks so fluffy!
ReplyDeleteHave a nice weekend Katarina!
Thank you! It's really good! Have a great weekend!
DeleteJösses så god den ser ut! Man får en härlig höst känsla av den här kakan. Kanske den här årstiden inte alls är så grå och tråkig after all !:)
ReplyDeleteTrevligt veckoslut åt dig Katarina!
Man kan bra piffa upp hösten med en god höstkaka :) Tack det samma!
DeleteÄlskar pumpakakor kanske något för halloween kram och ha en fin helg/Diana
ReplyDeleteJa, pumpakaka hör till halloween :) Kram
DeleteÅhh vad god den ser ut! Jag har aldrig smakat någon pumpakaka men jag kan tänka mig att den påminner om morotskaka.
ReplyDeleteTrevlig lördag! Kram
Tack Helena! Ja, den påminner lite om morotskaka, väldigt god och smakrik! Trevlig lördag, kram!
DeleteI love baking with pumpkin. Pumpkin really does go hand in hand with those spices. Your cake looks so delicious!
ReplyDeleteYes, me too! Thanks!
DeleteÅhhh både fin och ser god ut : ) Tack för fin kommentar om min mage : ) Jag blev så glad : ) Ha en underbar dag kära bloggvän kram Sofia
ReplyDeleteTack fina Sofia! Ha en fin dag du också vännen! Kram
DeletePumpa i bakverk är riktigt gott. Och din kaka ser jättegod ut!!
ReplyDeleteJa, det tycker jag också, tack!
DeleteJa att baka med pumpa blir hellyckat, saftigt och så gott! Du minns väl att jag bakade en hel del med 5 kg pumpa förra året? Din kaka låter riktigt god, kram vännen!
ReplyDeleteJa, det minns jag :) Kommer du i år också ha mycket pumpa? Det är verkligen gott med pumpa i bakverk och i maträtter, kram!
DeleteSuper härlig!
ReplyDeleteWow! This looks amazing! Great job! Could you come and bake this for me? And what a perfect slice! You've inspired me to start baking again...it's been so long! I think I'm going to do it today actually ;). So thanks for the inspiration!!
ReplyDeleteThank you very much Min! I'm glad I could inspire you :)
DeleteMmm.. smarrigt!
ReplyDeleteNu fick jag svar på vad man kan baka för gott med pumpa!
/Storasyster
Ja, att baka med pumpa är mycket gott!
DeleteVad god den ser ut! Har aldrig bakat med pumpa, men man blir ju sugen nu när man ser en massa recept på bloggarna :)
ReplyDeleteJa, testa att baka med pumpa, det blir mycket gott! Tack!
DeleteI love pumpkin desserts and love how you decorated and presented this one. Are those cinnamon chips on the top? Oh for a piece right now!!
ReplyDeleteI love pumpkin desserts too :) And, yes I decorated them with cinnamon chips!
DeleteMums vad gott!
ReplyDeleteHa en fin kväll!!
Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Önskar dig en fin söndag, kram!
Deleteser otroligt gott ut,aldrig själv testat och ha pumpa i bakverk men hört att de ska va supergott.får nog passa på nu när de är billigt och köpa pumpa.
ReplyDeleteJa, det är nog mycket gott, testa gärna! Tack!
Deletedelicious<333
ReplyDeleteThanks :)
DeleteSå gott det ser ut! Jag bakade själv med butternut squash idag, blev jättegott!
ReplyDeleteTack, det blir mycket gott med pumpa!
DeleteVad kul att baka med pumpa. Låter riktigt gott! Blir det lite som att baka med morötter?
ReplyDeleteJa, det är det! Tack! Ja, lite som att baka med morötter, men ändå annorlunda smak, förstås!
DeleteGott nu till Halloween! (Eller snart i alla fall!) :)
ReplyDeleteJa, den passar bra till halloween!
DeleteWOW! Den måste jag testa. Jag har nämligen en kryddburk hemma, som jag köpt i USA, som heter 'Pumpkin Pie Spice' från McCormick. Den innehåller precis de kryddor som du beskriver i receptet. Tack för tipset o håll utkik efter resultatet på min blogg :-)
ReplyDeleteVad roligt att du har en sådan kryddblandning och den passar ju perfekt här! Jag håller utkik :)
Delete