Hemmagjord granola är ju bara bäst. Och det är enkelt att laga själv och du kan smaksätta granolan enligt vad du har hemma eller vad du gillar. Jag gjorde tidigare i höst en granola med pepparkakssmak och den här gången kryddade jag med kanel och tillsatte torkade bär som ger sötma och en god smak till granolan. 

Homemade granola is the best. And it is easy to make and you can flavor the granola according to what you have at home or what you like. I made earlier in the fall granola flavoured with gingerbread spice and this time I used cinnamon and added dried berries that give sweetness and good taste to the granola.


Cinnamon Berry Granola

2 dl old fashioned oats
1 dl pecan nuts
1 dl peanuts
4 tbsp pumpkin seeds
3 tbsp sunflower seeds
2 tbsp sesame seeds
2 tbsp vanilla protein powder, optional
2 tsp cinnamon
one pinch of salt
0.5 dl coconut oil

dried berries

Mix all the ingredients, except for the dried berries, in a bowl and spread on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in 175 C degrees for about 20 minutes. Let cool and add the dried berries. Store in a jar. 



Kanel-Bärgranola

2 dl gammaldags havregryn
1 dl pecannötter
1 dl jordnötter 
4 msk pumpafrön 
3 msk solrosfrön 
2 msk sesamfrön
2 msk vaniljproteinpulver, valbart
2 tsk kanel
en nypa salt
0,5 dl kokosolja 

torkade bär

Blanda alla ingredienser, förutom de torkade bären, i en skål och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 20 minuter. Låt svalna och tillsätt torkade bär. Förvara i en burk.