Jag hade en påse med blandade hackade grönsaker i kylen som behövde användas, så då kom jag på tanken att göra biffar av dem. Biffarna får den fina gula färgen av kikärterna och gurkmejan. 

I had a bag of mixed chopped vegetables in the fridge that needed to be used, so I thought of making patties of them. The patties gets the nice yellow color of the chickpeas and turmeric.


Kikärt-Grönsaksbiffar

1 burk kikärtor
2 dl blandade grönsaker (lök, purjo, paprika, morot, zucchini)
0,5 msk senap
1/4 tsk salt
nypa svartpeppar
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk gurkmeja

Mixa kikärtorna med en stavmixer. Tillsätt grönsakerna och mixa dem även lite, det får gärna bli bitar av dem i smeten. Blanda sedan i senap, salt, svartpeppar, vitlökspulver och gurkmeja. Forma till 4 stora biffar eller 6 mindre. Grädda dem i 175 C i ca 25 minuter. 



Chickpea-Vegetable Patties

1 can of chickpeas
2 dl mixed vegetables (onion, leek, bell peppers, carrot, zucchini)
0.5 tbsp mustard
1/4 teaspoon salt
pinch of black pepper
1/4 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon turmeric

Mix the chickpeas with a hand blender. Add the vegetables and mix a little more. Then stir in mustard, salt, black pepper, garlic powder and turmeric. Shape into 4 large patties or 6 smaller ones. Bake them at 175 C for about 25 minutes.