Ibland blir kakor bara extra goda och den här är en sådan. Saftig, mjuk och kakan får en så otroligt god smak av färska körsbär och rom. Den här blev en av mina favoritkakor. Det här är en lite kaka, så dubbla gärna receptet för en större kaka. Kakan går också att frysa. 

Sometimes cakes turnes out extra yummy and this one is such. Moist, soft and the cake gets such an amazing taste of fresh cherries and rum. This became one of my favorite cakes. This is a small cake, so double the recipe for a bigger cake. The cake can also be frozen.


Körsbär Romkaka

100 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
3/4 dl kvarg
1 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl färska körsbär, hackade
rom essans, efter smak

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa. Blanda i kvarg, mjöl, bakpulver, körsbär och rom. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform. Grädda kakan i 175 C i 35 minuter. 



Cherry Rum Bundt Cake

100 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
3/4 dl quark
1 3/4 dl flour
1 tsp baking powder
1 dl fresh cherries, chopped
rum essence, to taste

Beat the butter and sugar fluffy. Add the egg and whisk. Mix in quark, flour, baking powder, cherries and rum. Pour the batter into a greased and floured small bundt cake pan. Bake the cake at 175 C for 35 minutes.