En värmande soppa som får sin goda smak av broccoli, linser och peppar färskost. En god skiva finskt rågbröd till och du har en perfekt lunch.

A warming soup that gets its good taste from broccoli, lentils and pepper cream cheese. Add to the soup a slice of Finnish rye bread and you have a perfect lunch.



Broccoli-Linspurésoppa

200 g blandade grönsaker (lök, purjolök, paprika, zucchini)
1 broccolihuvud
2 dl kokta bruna linser
0,5 buljongtärning
salt
färskost med pepparsmak

Koka grönsakerna i en kastrull med vatten och buljongtärning tills mjuka. Blanda i linserna och mixa soppan slät med en stavmixer. Blanda i färskost och krydda efter smak. 



Broccoli-Lentil Puree Soup

200 g mixed vegetables (onion, leek, peppers, zucchini)
1 broccoli head
2 dl cooked brown lentils
0.5 broth cube
salt
cream cheese with pepper flavor

Cook the vegetables in a saucepan with water and broth cube until soft. Add the lentils and mix the soup smooth with a hand held blender. Stir in cream cheese and season to taste.