Senast gjorde jag granola på riktig choklad och den blev så god. Den här gången använde jag kaffe. Granolan får en ton av kaffesmak, inte något som tar över. Kaffesmaken försvinner lätt, så det lönar sig att använda starkt kaffe. Gott att äta till frukost med frukt och t.ex havremjölk.

Recently I made granola with real chocolate and it was so good. This time I used coffee. The granola gets a hint of coffee flavor, but it doesn't take over. The coffee flavor disappears easily, so it pays to use strong coffee. Good to eat for breakfast with fruit and e.g. oat milk. 


Kaffe Granola

2,5 msk starkt kaffe
1,5 msk kokosolja, smält
1 msk kokosblomsirap
1 tsk kaffepulver
en nypa salt
3 dl havregryn
1 dl olika frön
1 dl olika nötter, hackade

Blanda kaffe, kokosolja, kokosblomsirap, kaffepulver och salt i en skål. Blanda sedan i resterande ingredienser. Lägg blandningen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 20 minuter.



Coffee Granola

2.5 tbsp strong coffee
1.5 tbsp coconut oil, melted
1 tbsp of coconut blossom syrup
1 tsp ground coffee
a pinch of salt
3 dl rolled oats
1 dl mixed seeds
1 dl mixed nuts, chopped

Mix coffee, coconut oil, coconut blossom syrup, ground coffee and salt in a bowl. Then mix in the remaining ingredients. Place the mixture on a baking sheet lined with baking paper. Bake at 175 C for about 20 minutes.