Den här kakan gjorde jag på glögg som vi hade över efter julfirandet. Kakan blir godare dagen efter, då smakerna kommer tydligare fram. Det här är en kaka som håller bra i flera dagar. Jag dekorerade kakan med smält speculoos kexsmör.

This cake I made with mulled wine that we had after the Christmas celebrations. The cake is tastier the day(s) after baking, when the flavors deepens. This is a cake that stays good for several days. I decorated the cake with speculoos cookie butter.


Glöggkaka

2,5 dl mjöl
1,5 dl socker
3/4 tsk bakpulver
50 g smör, smält
1 dl glögg
1 ägg

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smält smör, glögg och ägg. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. 



Mulled Wine Cake

2.5 dl flour
1.5 dl sugar
3/4 tsp baking powder
50 g butter, melted
1 dl mulled wine
1 egg

Mix flour, sugar and baking powder in a bowl. Add melted butter, mulled wine and egg. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.